llala


Påsar under ögonen

Lägg en metallsked i frysen så att den blir riktigt kall och håll sedan skeden på den pösiga delen under ögat i minst 1 minut. En annat knep för mörka och trötta ögon är gurka. Skär upp två skivor, lägg på ögonen och slappna av på soffan i några minuter.

 

Gula naglar

Koka upp vatten och salt och låt svalna ett par minuter. Stoppa ner fingrarna i vattenbadet och låt ligga i 20 minuter. Upprepa så ofta som möjligt. På lite sikt vitnar dina naglar.

 

Misslyckad BUS

Blev du fläckig av din brun tan sol? Lugn, räddningen finns i skafferiet. Häll lite bakpulver på en tvättsvamp och skrubba bort de fläckiga partierna. Lätt som en plätt!

 

♥ Torr och fnasig hud

Ta en mogen avokado, gröp ut innehållet och mosa i en skål. Smörj in dig med avokadokrämen och låt verka i 20 minuter. Skölj och din hud är garanterat mjuk igen.

 

Perfekt böjda fransar

Har du svårt att få till snyggt böjda ögonfransar kan det vara en bra idé att värma upp din ögonfransböjare. Blås med hårtorken på full effekt i några sekunder innan du böjer.

 

En brunen nagel

En bruten nagel är aldrig kul, men istället för att bryta av de söndriga biten kan du prova att limma ihop nageln. Stryk lite superlim över sprickan och låt torka. Måla därefter några lager nagellack för att dölja sprickan.

Intensiv blick
Måla bara yttre halvan på övre ögonfransraden med din kajalpenna för en mer öppen och intensiv blick.
Rätt foundation...
Torrisar passar bäst i flytande och återfuktande varianter medan fet hy blänker mindre med i oljefria foundations. Har du akneproblem, prova en foundation som innehåller mineraler.
...och rätt nyans
Applicera färgen på din käklinje, inte handen. Din hand och ditt ansikte har ofta inte alls samma färg, så varför ska du matcha din nya foundation med dina händer?
Slut på concealer?
Kolla locket på din foundation! Där finns det ofta foundation som har torkat och fått en tjockare konsistens. Den passar perfekt som krisconcealer!

 

 

Hållbar ögonskugga
Ögonskugga sitter mycket bättre om du grundar med en ögonskuggeprimer. Eller prova att dutta foundation på ögonlocken och försegla med puder.

 

 

Kajal först!
Applicera alltid kajal före mascara! Annars kan din hand komma emot dina fransar och göra att de kletar ihop sig som spindelben. Ögonskugga ska också på före mascara.

 

 

Nästan osminkad
Orkar du knappt sminka dig på morgonen? Satsa på ett klarrött läppstift eller ett rosa cremerouge. De klara färgerna kommer dra uppmärksamheten från ditt osminkade ansikte och göra att du ser pigg och fräsch ut i alla fall.

 

 

Inget kladd
Slicka snabbt kanten på glaset innan du dricker så slipper du läppstiftsmärken.

 

 

Fejka fylligare läppar
Måla munnen med ett rosa läppglans och applicera därefter ett naturligt, extra glansigt läppglans i mitten på din underläpp för ett intryck av fylligare läppar.

 

Intensiv blick

Måla bara yttre halvan på övre ögonfransraden med din kajalpenna för en mer öppen och intensiv blick.

 

Värm ögonfransböjaren
Har du svårt att få till snyggt böjda ögonfransar kan det vara en bra idé att värma upp din ögonfransböjare. Blås med hårtorken på full effekt i några sekunder innan du böjer.
Torka ditt hår utan att slita det

Är du en av de som rufsar håret med handdukten för att få det torrt? Plocka fram kammen och kamma igenom håret mot handduken istället, det sliter mindre.

Tandborstknepet
Jobbiga och uppstickande småhårsstrån får du bukt med genom att spraya lite hårspray på en tandborste. Bosta försiktigt ner småhåren med den fuktiga tandborsten. Tada!

Snabbt volymfix
Vatten lyfter hårrötterna, så fukta dina fingrar och gnugga in i hårbotten för en snabb volymfix.

Hållbar partyfrisyr
Din partyfrisyr håller allra bäst om du gör den på halvsmutsigt hår. Satsa på att tvätta håret dagen innan istället för samma dag.

Maximera inpackningen
Din inpackning kommer att göra dubbel nytta om den får verka i ditt hår under en varm handduk.

Skydda ditt hår
Var noga med att skydda håret från påfrestande faktorer som sol och varma stylingverktyg. Investera i en solskyddsspray för håret och ha som regel att alltid grunda med en värmeskyddande produkt innan fön och plattång åker fram.

Rätt kost - starkt hår
Ett torrt, glaslöst och slitet hårsvall vittnar om en slarvig kosthållning och för lite sömn – så vill du ha blankt och starkt hår är häsosamma vanor A och O. Intaget av folsyra och B-vitamin har stor betydelse för hårets kvalitét. Kisel, som du hittar ibland annat sallad, jordgubbar och solrosfrön,hjälper kroppen att producera nytt och friskt hår.

1. Rengöring
Rengör din hud noggrant och låt din rengöringskräm sitta på i ca. 30 sekunder innan du sköljer av den. Det finns många produkter som ligger på bugetnivå som fortfarande är skonsamma för huden, men var försiktig med att välja produkt - väljer du fel produkt för din hy så lär det inte bli särskilt bra!


2. Naturlig peeling
Skölj ansiktet med ljummet vatten i ett par minuter. Ta därefter en mjuk frottéhandduk som du fuktar lätt i det varma vattnet, massera sedan huden med handduken i några minuter. Du kan även göra en scrub med socker och olivolja som du sedan kan massera in i huden försiktigt. Fungerar perfekt!


3. Ansiktsmask
Lägg en ansiktsmask som är anpassad efter din hudtyp. Har du stora porer och oren hy kan du exempelvis välja en mask som har renande effekt, har du torr och glåmig hy så bör du välja en återfuktande ansiktsmask!


4. Lystergivande serum

Smörj in ansiktet med ett serum för fin lyster. Huden känns spänstig och utjämnad. En riktig boost för vinterglåmig hy!

 

5. Färgad dagkräm
Vänta en minut till serumet sjunkit in i huden ordentligt. Massera sedan in en dagkräm med lite färg i. Tonad dagkräm ger en fin och naturlig finish utan att täcka för mycket av din naturliga hy.


6. Concealer
Använd en concealer som matchar din hudton eller som är något ljusare. För röda partier är det bra om concealern går mot gult och för att täcka mörka ringar bör concealern gå mer mot det röda hållet. Använd pensel eller en tops för att appplicera på finnar kvisslor för minimal mängd concealer.


7. Böj fransarna
Hjälp naturen på traven och böj fransarna med en tång innan du applicerar mascara för ett piggare intryck. Om du har svårt att få böjda fransar så kan du värma upp din ögonfransböjare med en hårtork i några sekunder!

 

8. Mascara
Applicera mascara. Vill du ha fylliga fransar eller en naturlig vardagslook? Kör på det du trivs bäst i!


9. Cremerouge
Välj en nyans som liknar den nyans du får när du rodnar, le och applicera med cirkulerande rörelser på kindens högsta punkt för en naturlig rosig look.

10. Läppbalsam
Avsluta med ett mjukgörande och glansgivande läppbalsam. Voila! Vinterfräsch look på 20 minuter!

 

1. Peela med socker!
Hur enkelt som helst. Ta vanligt strösocker och blanda i det i din vanliga duschkräm, så har du en perfekt kroppspeeling! Till ansiktet så sköljer du bara ansiktet med varmt vatten och "masserar in" sockerkornen i ansiktet, och avslutar med att skölja av ansiktet. Man blir hur len som helst!

2. Ansiktsmask med Havregryn
För att få bort döda hudceller samt få lenare hy, så är det bra att kombinera Havregryn och ägg. Låter hur knasigt som helst haha, men det funkar faktiskt. Man blandar helt enkelt Havregrynen med ett ägg i en skål, låter det sitta på i 5-15 minuter (beroende på hudtyp, har man väldigt känslig hy så räcker det med fem minuter) och sedan är det bara att skölja av. Funkar perfa!

3. Hårinpackning med Avokado
Ta 2-3 avocados (beroende på hur långt hår du har),mosa dem och ha det i håret i ca 30 minuter med en varm handduk om. Tvätta sedan ur med vanligt balsam så får du glansigt hår!

4. Skölj håret med Öl
Häll Öl över hela håret när det är blött, vänta sedan i 30sek-1min och skölj sedan noggrant ur med varmt vatten. Avsluta med kallt vatten för extra glans! Fungerar väldigt bra.

5. Gnugga tänderna med Apelsinskal
Ät en apelsin eller två (haha) och gnutta sedan insidan av skalet, alltså det vita, konstant mot tänderna i några minuter. Man får bevisat vitare tänder, och dessutom har jag själv testat det!Såklart. Kan dock slita på tänderna i längden så gör det inte alltför ofta!



1.
De två högsta punkterna på läppen kallas för amorbåge, använd en rosa eller röd läppenna och börja markera dem. Måla sen precis, precis utanför din läpplinje. I mungipan kan man inte fuska, där måste läppen sluta där den gör. Markera inte för mycket utanför, då är risken stor att man ser ut som en clown. 

2. Fyll i hela läpparna med penna. Det blir snyggast och du slipper en skarp kant av läppenna. Dessutom sitter läppstiftet bättre, en bra bonus! Välj en ljusröd eller rosa färg på dina läppar. Använd sen en pensel när du applicerar läppstiftet, då blir det snyggast. 

3. Dags att förstärka plutet! Använd en ljus ögonskugga eller en ljus kajalpenna och applicera det lite ovanför amorbågen. Det ger intrycket av att överläppen ser större ut. Använd inte för mycket, då ser det lätt ut som en mjölkmustasch. 

4. Sista touchen för de där riktigt fylliga och plutiga läpparna är ett krämigt läppglans. Har du använt en rosa penna och rosa läppstift, passar det rosa glosset bäst. Har du valt röda läppar är det ljusa glanset perfekt. Antingen kan du applicera glanset över hela läpparna, eller så tar du lite på en pensel på mitten på underläppen. Det ger illusionenen av plutigare läppar!

♥ Ansiktsvatten med gurka
Färska gurkor finfördelas och får dra några dagar i 2 till 4 gånger volymen sprit. Filtrera genom ett kaffefilter eller ett tyg. Det hela brukar kallas för gurktinktur eller gurksprit och kan användas som ansiktsvatten. Värt att tänka på är att alkoholen kan vara uttorkande.


Rengör huden med gurksaft
Finfördela gurkan och pressa ut vätskan. Det kan exempelvis ske genom att samla gurkan i en duk.
Gurksaft är uppfriskande, lindrar solsveda, insektsbett och klåda. Den är utmärkt för att rengöra huden och friskar upp trötta ögon.


Ansiktsmask med gurka
Gurka har använts mot fräknar liksom citronsaft. En ansiktsmask som använder både är skivor av gurka doppade i citronsaft. Låt gurkskivorna ligga på huden tio minuter.
Ansiktsmasken kan bleka pigmentfläckar och fräknar.


Gurka på ögonen
Den kanske mest klassiska gurkbehandlingen. Skivor av gurka på ögonlocken friskar upp trötta ögon. Skivorna ska vara tunna.


Drick gurkvatten
Uppfriskande och nyttigt. Blanda gurksaft och skivor av gurka i en kanna vatten med is. Drick!
Påsar under ögonen

Lägg en metallsked i frysen så att den blir riktigt kall och håll sedan skeden på den pösiga delen under ögat i minst 1 minut. En annat knep för mörka och trötta ögon är gurka. Skär upp två skivor, lägg på ögonen och slappna av på soffan i några minuter.

 

Gula naglar

Koka upp vatten och salt och låt svalna ett par minuter. Stoppa ner fingrarna i vattenbadet och låt ligga i 20 minuter. Upprepa så ofta som möjligt. På lite sikt vitnar dina naglar.

 

Misslyckad BUS

Blev du fläckig av din brun tan sol? Lugn, räddningen finns i skafferiet. Häll lite bakpulver på en tvättsvamp och skrubba bort de fläckiga partierna. Lätt som en plätt!

 

♥ Torr och fnasig hud

Ta en mogen avokado, gröp ut innehållet och mosa i en skål. Smörj in dig med avokadokrämen och låt verka i 20 minuter. Skölj och din hud är garanterat mjuk igen.

 

Perfekt böjda fransar

Har du svårt att få till snyggt böjda ögonfransar kan det vara en bra idé att värma upp din ögonfransböjare. Blås med hårtorken på full effekt i några sekunder innan du böjer.

 

En brunen nagel

En bruten nagel är aldrig kul, men istället för att bryta av de söndriga biten kan du prova att limma ihop nageln. Stryk lite superlim över sprickan och låt torka. Måla därefter några lager nagellack för att dölja sprickan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0